Hoofdgerecht
Risotto van haver met tuinboontjes en feta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g bleekselderij
- • 250 g haver (hele korrel)
- • 250 g verse tuinbonen, dubbel gedopt
- • 180 g schapenfeta
- • 100 ml sojaroom
- • 2 flinke uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 handjes verse selderij, fijngehakt
- • 1 flinke hand verse tuinkruiden
- • 1½ el bouillonpoeder
- • 1 el roomboter
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit de uien met de knoflook in de roomboter tot de ui glazig is maar niet bruin (± 5 minuten). Schep de bleekselderij erbij en fruit kort mee.
- Voeg 500 ml water, bouillonpoeder en de haverkorrels toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30-35 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de tuinboontjes en de sojaroom erdoor en sudder nog eens ca. 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en en meng de selderij en de tuinkruiden door de risotto. Laat 10 minuten staan met deksel op de pan.
- Bestrooi vlak voor het serveren met schapenfeta en voeg eventueel nog wat peper en zeezout toe.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Haver
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Feta van schapenmelk
4,89 150 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,79 1 stuks
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,29 200 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!