Hoofdgerecht
Risoni met paddenstoelen en pompoen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 500 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g gemengde paddenstoelen
- • 300 g risoni (orzo)
- • 70 ml kookroom of vegan alternatief
- • 1 oranje pompoen (hokkado), ongeschild en pitjes eruit, in partjes van ca. 2 cm dikte
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 4 el olijfolie
- • 3 el kruidenroomkaas of vegan alternatief
- • 2 el rozemarijn, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de pompoenpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er 2 eetlepels van de olijfolie, de rozemarijn, zout en peper door. Rooster in ca. 15 à 20 minuten gaar.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie in een bakpan, voeg de paddenstoelen toe en bak deze op middelhoog vuur voor ca. 10 minuten.
- Kook tevens de risoni beetgaar zoals op de verpakking staat vermeld en giet af. Doe terug in een pan, samen met de roomkaas en kookroom, en verhit langzaam totdat de roomkaas en kookroom zijn opgenomen. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en de sinaasappelrasp. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep op 4 borden en verdeel de geroosterde pompoenpartjes erover.
Boodschappen lijst
- Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas knoflook-daslook
2,79 150 Gram
removeadd product to cart - Rozemarijn in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,49 200 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!