Raw vijgen bar
Raw vijgen bar

Tussendoor

Raw vijgen bar

  • Tussendoor
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

300 g gedroogde vijgen
250 g dadels, zonder pit
100 g kokosrasp
90 g havervlokken
2 sinaasappels, de schil
3 el sinaasappelsap
½ kopje gefilterd water
½ tl kaneel
½ tl vanillepoeder
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Snij de harde delen van de gedroogde vijgen en week deze voor 30 min. in koud water. 
  2. Doe de havervlokken, kokosrasp, kaneel, zout en dadels in de keukenmachine en maal totdat de dadelstukjes zo fijn mogelijk zijn. Voeg daarna per eetlepel het sinaasappelsap toe (pas op dat het deeg niet te nat wordt dus stop op tijd) en maal tot een kneedbaar fijn deeg.
  3. Verdeel het deeg in twee delen. Leg de eerste helft van het deeg op een bakpapiertje en duw het deeg in een langwerpige rol. Leg deze rol verticaal aan de rechterkant van het bakpapier en vouw de linkerkant over de rol heen.
  4. Rol daarna met de deegroller uit tot een langwerpige lap van 15 cm breed en 4 mm dik. Herhaal dit met de andere helft van het deeg op een nieuw bakpapiertje. Je hebt nu twee lappen deeg klaarliggen voor de vulling.
  5. Maak nu de vulling. Giet de vijgen af en doe ze in de keukenmachine met het sinaasappelrasp en de vanille. 
  6. Mix tot kleine stukjes en voeg dan het halve kopje gefilterd water toe. Blend tot gladde massa.
  7. Maak nu met behulp van twee lepels een baan van de vijgenvulling in het midden over de lengte van de deeglap. Rond de 1,5 cm hoog.
  8. Ga met je rechterhand onder het bakpapier en de rechterkant van de deeglap en vouw het deeg over de vulling naar de linkerkant. Druk de deegplakken waar ze elkaar raken stevig aan. Nu heb je een lange vijgenrol met vulling voor je liggen. Deze kan je naar eigen inzicht in stukjes snijden. 2 cm per rolletje is een mooie maat. Herhaal dit met tweede deeglap.

Boodschappen lijst

Tips

In de vulling kan je ook moerbeien, goji bessen of gedroogde abrikozen toevoegen. Ook kan je met smaken experimenteren door een chili pepertje toe te voegen of chai kruiden