Raw cheesecake
Raw cheesecake

Dessert

Raw cheesecake

  • Dessert
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

3 bananen
500 ml plantaardig alternatief voor kwark
2 tl agar-agar poeder
250 g speculaaskoekjes
4 el kokosolie
3 el kokosbloesemsiroop

BEreidings wijze

  1. Verkruimel de speculaaskoekjes of blend ze kort in een blender tot kruim.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg speculaaskoekjes toe. Roer langzaam alles door elkaar. Zet dan het vuur uit.
  3. Leg de kruim op de bodem van de springvorm en druk alles glad aan met de rug van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de rest.
  4. Pureer de bananen in de blender met een scheutje water tot een gladde smoothie.
  5. Warm de bananensmoothie op in een pannetje met de 2 theelepels agar-agar poeder terwijl je steeds roert. De poeder smelt op een gegeven moment in de bananensmoothie – blijf roeren.
  6. Voeg nu steeds een schep plantaardig alternatief voor kwark toe en blijf goed roeren zodat de klodders verdwijnen en de vulling glad wordt. Ga zo door tot alle plantaardig alternatief voor kwark in de pan zit en blijf nog een minuut of 3 roeren terwijl je het vuur uit zet. Zo koelt de vulling af.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de vulling hierin. Verdeel gelijkmatig in de springvorm met een bakspatel en zet het terug in de koelkast voor minimaal 2 uur zodat de cheese cake opstijft.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Mitu's Meatless food