Bakken
Quinoa aardbeien taartjes
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g soja variatie op yoghurt, ongezoet
- • 100 g gedroogde abrikozen
- • 100 g quinoa
- • 8 aardbeien
- • 1 flinke el kokosolie + extra om in te vetten
- • Ook nodig: tartelette vormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de gedroogde abrikozen samen met 25 ml water en de kokosolie in een blender of keukenmachine. Voeg de quinoa toe en roer deze door de puree.
- Vet de tartelette vormpjes in met wat kokosolie. Verdeel het quinoa mengsel over de 4 vormpjes en druk het goed aan met je vingers. Bak de taart bodempjes 30 minuten in de oven op 180 graden.
- Laat de vormpjes een klein beetje afkoelen zodat je ze kunt vasthouden (laat ze niet helemaal koud worden, dan kunnen de bodems vast gaan plakken aan de tartelette vormpjes).
- Haal de taartbodempjes voorzichtig uit de vormpjes en laat ze vervolgens op een rooster volledig afkoelen.
- Vul de taartbodempjes met de yoghurt en verse aardbeien. Garneer ze tot slot met wat quinoa zaadjes en eventueel een extra takje munt.
Boodschappen lijst
- Nederlandse quinoa
4,59 400 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
Tips
Dit recept is afkomstig van Miss Havermout.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!