Hoofdgerecht
Quiche met witte kool, Emmentaler en spekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 664 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloem
- • 200 ml verse roomkaas
- • 150 g boter
- • 100 g gerookte spekblokjes
- • 100 g Emmentaler, geraspt
- • 6 eieren
- • 2 uien, gesnipperd
- • ½ witte kool, harde kern eruit en in reepjes
- • 1 el olie
- • Snuf zout
- • Ook nodig: quichevorm van 24 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Maak van de bloem, de boter, een snuf zout en 2 van de eieren een deeg: werk met de vingertoppen of snijd de boter met 2 messen door de bloem en voeg daarna pas de eieren toe. Verpak in folie en leg een half uur in de koelkast.
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekblokjes op laag vuur uit. Schep ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui en de wittekool. Doe de spekjes terug in de pan en schep om.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de overige 4 eieren los met de roomkaas en zout en peper naar smaak.
- Rol het deeg uit en beleg de bodem en de zijkanten van de vorm met het deeg. Schep het koolmengsel erop en schenk het eimengsel erover. Bestrooi met de emmentaler.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.
Boodschappen lijst
- Witte kool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas puur
2,69 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Emmenthaler
8,86 220 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!