Hoofdgerecht
Quiche met rodekool, pastinaak en spekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 928 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 rol quichedeeg (koeling)
- • 2 el (zonnebloem)olie
- • 100g gerookte spekreepjes (of vegan baconreepjes)
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • 400g rodekool, dun gesneden
- • 200g pastinaak, geschild en in dunne plakjes
- • 2 el water
- • 4 eieren
- • 200ml room of cuisine
- • 1 el tijm
- • zout & versgemalen peper
- • 2 el hazelnoten, grofgehakt
- • 125g oude kaas, geraspt
- • ook nodig: quichevorm van ca. 24cm Ø
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet de quichevorm in en bekleed met het quichedeeg.
- Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes in 4–5 minuten licht krokant. Schep uit de pan (vet achterlaten). Voeg de resterende olie toe, bak de rode ui en rodekool 5 minuten glazig. Doe de pastinaak erbij met 2 eetlepels water en bak 4–5 minuten. Laat het mengsel uitlekken in een zeef.
- Klop in een kom de eieren los met de room en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het kool-pastinaakmengsel over de quichebodem. Strooi de spekjes en hazelnoten erover, giet het eier-roommengsel erop en bestrooi met de oude kaas.
- Bak de quiche 25–35 minuten goudbruin en gaar. Laat 5 minuten rusten vóór aansnijden.
Boodschappen lijst
- Gerookte spekreepjes
6,09 200 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte eieren
2,79 6 stuks
removeadd product to cart - Cuisine soja
1,39 200 ml
removeadd product to cart - Tijm
2,59 20 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Stuk oude kaas 50+
12,75 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!









