Quiche met rodekool, pastinaak en spekjes
Quiche met rodekool, pastinaak en spekjes

Hoofdgerecht

Quiche met rodekool, pastinaak en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 928 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 rol quichedeeg (koeling)
2 el (zonnebloem)olie
100g gerookte spekreepjes (of vegan baconreepjes)
1 rode ui, in halve ringen
400g rodekool, dun gesneden
200g pastinaak, geschild en in dunne plakjes
2 el water
4 eieren
200ml room of cuisine
1 el tijm
zout & versgemalen peper
2 el hazelnoten, grofgehakt
125g oude kaas, geraspt
ook nodig: quichevorm van ca. 24cm Ø

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Vet de quichevorm in en bekleed met het quichedeeg.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes in 4–5 minuten licht krokant. Schep uit de pan (vet achterlaten). Voeg de resterende olie toe, bak de rode ui en rodekool 5 minuten glazig. Doe de pastinaak erbij met 2 eetlepels water en bak 4–5 minuten. Laat het mengsel uitlekken in een zeef.
  4. Klop in een kom de eieren los met de room en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het kool-pastinaakmengsel over de quichebodem. Strooi de spekjes en hazelnoten erover, giet het eier-roommengsel erop en bestrooi met de oude kaas.
  6. Bak de quiche 25–35 minuten goudbruin en gaar. Laat 5 minuten rusten vóór aansnijden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.