Hoofdgerecht
Quiche met paddenstoelen en parmaham
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 829 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 300 g tarwebloem
- • 150 g boter
- • 2 eieren
- • ½ tl zout
- • VULLING:
- • 200 g slagroom
- • 125 g shiitakes, in plakjes
- • 125 g oesterzwammen, in reepjes
- • 125 g kastanjechampignons, in vieren
- • 70 g parmaham
- • 4 eieren
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 3 takjes tijm, de blaadjes afgerist
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng de bloem, boter en zout in de keukenmachine tot kruimels. Voeg de eieren toe en meng kort tot het deeg samenkomt. Verpak het deeg in folie of bee's wrap en laat een half uur rusten in de koelkast.
- Verhit ondertussen voor de vulling 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui ca. 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Doe alle paddenstoelen en tijm erbij en bak op hoog vuur 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
- Bak in een andere pan de stukjes parmaham in de overgebleven olie krokant.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak van 0,5 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed hiermee de quichevorm.
- Verdeel de gebakken paddenstoelen en krokante ham over de bodem van de quiche. Klop de eieren los en meng met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in de quichevorm. Bak de quiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Prosciutto di Parma
7,99 70 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!