Quiche Lorraine met Munsterkaas
Quiche Lorraine met Munsterkaas

Hoofdgerecht

Quiche Lorraine met Munsterkaas

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 364 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor het deeg:
300 g bloem
150 g koude boter, in blokjes
2 eieren
snuf zout
ook nodig: springvorm of quichevorm van 24 cm, ingevet
Voor de vulling:
2 uien, in halve ringen
± 150 g gerookte spekblokjes
4 eieren.
200 ml crème fraîche.
± 150 g Munsterkaas, in kleine stukjes gesneden
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Mix alle ingrediënten voor het deeg tot kruimels in de keukenmachine. Stort op een werkblad en vorm er snel een samenhangende deegbal van. Verpak in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Bekleed daarna de vorm met het deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bak de uien met de spekblokjes tot het spek is uitgebakken. Laat afkoelen.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche en schep de Munster erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de uien met spek in de vorm en giet het eimengsel erover.
  6. Bak de quiche goudbruin en gaar in ca. 25 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest