Quiche Hawaï
Quiche Hawaï

Hoofdgerecht

Quiche Hawaï

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor het deeg (eventueel kant-en-klaar deeg gebruiken:
125 g zachte boter
200 g bloem
3 el water
1 teentje knoflook, geperst
Zout en peper
Vorm van 24 cm Ø, ingevet
Voor de vulling:
250 g kipfilet, in kleine stukjes
1 el kerrie
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 g spekjes
2 stengels prei, kleingesneden
4 ananasschijven, uitgelekt en in stukjes
1 banaan, vlak voor gebruik gepeld en in stukjes
40 g geraspte kokos
100 ml melk
125 slagroom
3 eieren
150 g geraspte kaas
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Kneed een deeg van boter, bloem, water, knoflook, zout en peper, Kneed er wat extra meel door als het te plakkerig is. Dek af met plastic folie en laat op en koele plaats een uur rusten.
  2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm deze op 200℃.
  3. druk het deeg met de vingers plat en bekleed de (spring)vorm ermee met een openstaande rand van ca. 3 cm. Bak ca. 10 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Maak de vulling: bestrooi de kipfilet met kerriepoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip gaar en bruin. Haal uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan glazig, voeg spek en prei toe en bak mee. doe de kip er weer bij en warm goed door. Giet het vocht af en neem de pan van het vuur.
  5. Schep de ananas, banaan en kokos door het kopmengsel en verdeel het over de deegbodem. Doe de melk, de slagroom en de eieren in een hoge mengkom en klop ongeveer 2 minuten met de mixer op hoge snelheid. Giet de saus over de vulling en strooi er de geraspte kaas over. Bak de quiche ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst