Quesadilla Goudse kaas & gegrilde groenten
Quesadilla Goudse kaas & gegrilde groenten

Hoofdgerecht

Quesadilla Goudse kaas & gegrilde groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 329 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g Goudse kaas, versgeraspt
4 gegrilde paprika's in olie
4 tortilla wraps
1 courgette, in dunne lange plakken
4 el paprikaspread
3 el mayonaise
1 el sandwichspread appel-mierikswortel
1 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de courgetteplakken met de olijfolie, leg ze in de pan en gril ze ca. 3 minuten per kant.
  2. Smeer de tortilla’s aan één kant in met de paprikaspread. Verdeel de gegrilde paprika, courgette en Goudse kaas over twee tortilla’s en dek af met de andere twee (spread naar beneden).
  3. Verhit twee koekenpannen (of bereid de quesadilla’s één voor één) op middelhoog vuur en leg quesadilla’s erin. Bak rustig ca. 3 minuten per kant tot de kaas is gesmolten.
  4. Meng intussen voor de dip de mayonaise en mierikswortelspread door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de quesadilla’s in puntjes en serveer met de dip.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.