Pumpkin pie met cranberrycompote
Pumpkin pie met cranberrycompote

Bakken

Pumpkin pie met cranberrycompote

  • Bakken
  • 6 personen
  • 573 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g pompoenpuree (gekookte blokjes pompoen glad gepureerd)
200 g tarwebloem
160 g Thaise kokosroom
125 g koude boter, in kleine blokjes + extra voor invetten taartvorm
2 eidooiers + 1 ei
1 el five spices kruidenmix
1 tl bakpoeder
Snuf zout
CRANBERRY-COMPOTE:
175 g cranberry's (vers of diepvries)
150 g suiker

BEreidings wijze

  1. Doe de bloem, bakpoeder, boter en een snuf zout in de keukenmachine. Zet de machine aan voeg 2 à 3 eetlepels koud water toe. Pulseer tot een mooi deeg. Haal het deeg uit de machine en kneed het nog even goed door met de hand. Verpak in bees wrap/folie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Bak blind (met bakpapier en bakbonen) voor ca. 15 à 20 minuten. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Zet de oven op 175°C.
  4. Meng intussen voor de vulling de pompoenpuree met de kokosroom, het ei plus de eidooiers en 5 specerijen-poeder. Schenk dit op de bodem. Bak de pie in ca. 30 à 45 minuten gaar in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  5. Maak ondertussen de cranberrycompote: breng in een pan 150ml water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry’s toe en kook rustig door tot ze openbarsten en er een mooie compote ontstaat. Laat een beetje afkoelen.
  6. Bestrijk de pie met de compote.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.