Dessert
Pruimentaartjes
- • Dessert
- • 4 personen
- • 612 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 500 g pruimen, pitten eruit en in stukjes + 6 losse pruimen, gehalveerd en ontpit
- • 500 g appels, geschild en in stukjes
- • 1 limoen, het sap
- • 2 el honing
- • 4 kleine vlaaivormpjes, ingevet
BEreidings wijze
- Maak eerst de jam: kook de stukjes pruim en appel met het limoensap in een pan op laag vuur zacht. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt.
- Roer de honing erdoor. Maak alles eventueel iets fijner met een staafmixer. Voeg naar smaak extra honing toe als de jam te zuur is.
- Verwarm de oven voor op 180℃. Bekleed de ingevette vormpjes met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
- Schep op iedere taartbodem 2 eetlepels van de jam en spreid gelijkmatig uit. Verdeel de pruimen over de taartjes, met de bolle kant naar boven.
- Bak de taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!