Preisoep met Camelia en gepofte tomaatjes
Preisoep met Camelia en gepofte tomaatjes

Soep

Preisoep met Camelia en gepofte tomaatjes

  • Soep
  • 4 personen
  • 278 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
250 g cherrytomaatjes
50 g Camelia, in blokjes
4 aardappelen, geschild en in blokjes
3 preien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
4 el olijfolie
2 el sojacuisine
1 el ahornsiroop
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Meng er de ahornsiroop en een scheut olijfolie door en rooster ca. 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de prei met de knoflook in ca. 3 minuten. Voeg de aardappels toe en schenk de bouillon erbij. Kook de aardappels gaar (ca. 10 minuten).
  4. Pureer met de staafmixer en roer de sojacuisine erdoor. Top met Camelia en gepofte tomaatjes.

Boodschappen lijst

Tips

Deze tomaatjes zijn ook heerlijk in een salade. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.