Prei-rozemarijn notenbrood
Prei-rozemarijn notenbrood

Bakken

Prei-rozemarijn notenbrood

  • Bakken
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

200 g hazelnoten (ongebrand), grof gehakt
200 g amandelmeel
1 - 2 uien, fijngesneden
1 grote prei, gewassen en in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el ghee of kokosolie
3 eieren, losgeklopt
1 tl gedroogde rozemarijn
½ bosje peterselie
zout en versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de pan en bak de uien ongeveer 3 min. zonder vet, schep ze af en toe om.
  2. Doe de knoflook, prei met het vet erbij en bak de uien op laag vuur glazig.
  3. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn of gebruik amandelmeel.
  4. Doe de rozemarijn erbij, knip de peterselie erboven grof in stukken.
  5. Doe de hazelnoten bij de amandelen en maal ze net niet helemaal fijn.
  6. Meng de losgeklopte eieren door het preirozemarijnmengsel en door het notenmensel.
  7. Breng het geheel met peper en zout op smaak.
  8. Bekleed een cakevorm met bakpapier
  9. Schep het notenmengsel erin en dek het af met bakpapier.
  10. Zet het brood in de voorverwarmde oven (175 ºC) en bak het ongeveer 45 min.
  11. Verwijder het bakpapier en bak nog 25 min.
  12. Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en wanneer een satéstokje er droog uitkomt.
  13. Dit brood kan zowel warm als koud worden gegeten.

Boodschappen lijst

  • product
    Hazelnoten

    5,29 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,29 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Amandelmeel

    4,79 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Prei

    2,19 2 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk