Bakken
Prei-rozemarijn notenbrood
- • Bakken
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g hazelnoten (ongebrand), grof gehakt
- • 200 g amandelmeel
- • 1 - 2 uien, fijngesneden
- • 1 grote prei, gewassen en in halve ringen gesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 el ghee of kokosolie
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 1 tl gedroogde rozemarijn
- • ½ bosje peterselie
- • zout en versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit de pan en bak de uien ongeveer 3 min. zonder vet, schep ze af en toe om.
- Doe de knoflook, prei met het vet erbij en bak de uien op laag vuur glazig.
- Maal de amandelen in de keukenmachine fijn of gebruik amandelmeel.
- Doe de rozemarijn erbij, knip de peterselie erboven grof in stukken.
- Doe de hazelnoten bij de amandelen en maal ze net niet helemaal fijn.
- Meng de losgeklopte eieren door het preirozemarijnmengsel en door het notenmensel.
- Breng het geheel met peper en zout op smaak.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Schep het notenmengsel erin en dek het af met bakpapier.
- Zet het brood in de voorverwarmde oven (175 ºC) en bak het ongeveer 45 min.
- Verwijder het bakpapier en bak nog 25 min.
- Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en wanneer een satéstokje er droog uitkomt.
- Dit brood kan zowel warm als koud worden gegeten.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Rozemarijn in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
5,69 200 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!