Prei-mosterdsoep
Prei-mosterdsoep

Soep

Prei-mosterdsoep

  • Soep
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

3 preien, buitenste bladeren eraf, in de lengte doorgesneden en schoongespoeld
2 uien, schoongemaakt en in ¼ maantjes
Keltisch zeezout en peper
1 tot 1½ l water of zelfgemaakte bouillon
mosterd, verschillende smaken
1 ei
kokosolie

BEreidings wijze

  1. Verhit een pan en smelt daarin wat kokosolie.
  2. Snijd ondertussen de prei in ringen en bewaar wat lichtgroene en witte ringetjes prei voor de garnering. Fruit de ui en prei in de olie glazig.
  3. Doe er Keltisch zeezout bij en voeg een deel van het water toe. Laat de prei garen.
  4. Voeg zo nodig meer water toe als deze te dik wordt. Door een deel van de soep te pureren geeft dit binding. Bind de soep door een geklopt ei met een beetje soep in apart kommetje te mengen en voeg het bij het geheel.
  5. Voeg dan naar smaak op het eind de mosterd toe (grof of fijn). Garneer de soepkommen met de rauwe ringetjes prei.

Boodschappen lijst