Bijgerecht
Prei-kerriekoekjes met linzenmeel
- • Bijgerecht
- • 8 personen
- • 99 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3 preien, gewassen en in smalle ringetjes
- • 125 g linzenmeel
- • 125 ml melk
- • 2 eidooiers
- • ½ groentebouillonblokje
- • 3 el olie
- • ½ el kerriepoeder
- • 1 tl zout
- • ½ tl bakpoeder
BEreidings wijze
- Roerbak de prei 5 minuten in 2 eetlepels olie. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het kerriepoeder toe en roer door.
- Meng het linzenmeel met het bakpoeder en zout. Roer de eidooiers door de melk en voeg dit toe aan het linzenmeel. Schep de gebakken prei erdoorheen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Schep kleine hoeveelheden van het beslag in de pan en bak de koekjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Boodschappen lijst
- Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Linzenmeel
3,19 275 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Wijntip! Borgoletto Soave. Een knisperende wijn met citrusfruit en kruidige tonen. Een verfijnde afdronk met prettig bittertje, waardoor de wijn overeind blijft naast de kerriesmaak.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!