Portobello Wellington
Portobello Wellington

Hoofdgerecht

Portobello Wellington

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 stuk broccoli
1 zakje spinazie
25 g hazelnoten
2 portobello's
1 pak bladerdeeg

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verwarm bakolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Was de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Bak de spinazie en broccoli 5 minuten met de ui en knoflook mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met sojasaus.
  3. Hak intussen de hazelnoten grof. Veeg de portabella schoon en snijd doormidden.
  4. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en schep, in het midden, de gebakken groentemix. Strooi de hazelnoten eroverheen en leg de portabella helften zij aan zij erbovenop. Vouw het bladerdeeg dicht: eerst de korte kant en daarna de lange kant. Je krijgt zo een lange rol. Smeer de buitenkant in met een beetje olijfolie extra vierge.
  5. Zet de Portabella Wellington in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten goudbruin. Snijd vervolgens doormidden en serveer direct.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Portobello

    2,25 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Broccoli

    2,39 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Hazelnoten

    4,85 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bladerdeeg

    3,29 320 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu