Hoofdgerecht
Portobello Wellington
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 rode uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 stuk broccoli
- • 1 zakje spinazie
- • 25 g hazelnoten
- • 2 portobello's
- • 1 pak bladerdeeg
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verwarm bakolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Was de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Bak de spinazie en broccoli 5 minuten met de ui en knoflook mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met sojasaus.
- Hak intussen de hazelnoten grof. Veeg de portabella schoon en snijd doormidden.
- Leg het bladerdeeg op de bakplaat en schep, in het midden, de gebakken groentemix. Strooi de hazelnoten eroverheen en leg de portabella helften zij aan zij erbovenop. Vouw het bladerdeeg dicht: eerst de korte kant en daarna de lange kant. Je krijgt zo een lange rol. Smeer de buitenkant in met een beetje olijfolie extra vierge.
- Zet de Portabella Wellington in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten goudbruin. Snijd vervolgens doormidden en serveer direct.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Portobello
2,25 150 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,39 400 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,89 250 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!