Hoofdgerecht
Portbello uit de oven met spinazie en roquefort
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 240 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • portobello’s 4
- • zonnebloemolie of milde olijfolie 4 el
- • zout en zwarte peper gemalen
- • babyspinazie flinke handvol (ca. 50 g)
- • roquefort 100 g, verbrokkeld
- • pijnboompitjes 2 el geroosterd in een droge koekenpan
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er 3 eetlepels olie, zout en gemalen peper erover. Bak ze ca. 10 minuten in de oven.
- Verhit intussen in een bakpan 1 eetlepel olie en laat de spinazie hierin helemaal slinken. Lek uit in een zeef. Meng de spinazie daarna met de roquefort en de pijnboompitjes maak het eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
- Vul de portobello’s met de roquefortvulling en bak ze nog ca. 10 minuten in de oven.
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!