Portbello uit de oven met spinazie en roquefort
Portbello uit de oven met spinazie en roquefort

Hoofdgerecht

Portbello uit de oven met spinazie en roquefort

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal / portie

Ingrediënten lijst

portobello’s 4
zonnebloemolie of milde olijfolie 4 el
zout en zwarte peper gemalen
babyspinazie flinke handvol (ca. 50 g)
roquefort 100 g, verbrokkeld
pijnboompitjes 2 el geroosterd in een droge koekenpan

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er 3 eetlepels olie, zout en gemalen peper erover. Bak ze ca. 10 minuten in de oven.
  3. Verhit intussen in een bakpan 1 eetlepel olie en laat de spinazie hierin helemaal slinken. Lek uit in een zeef. Meng de spinazie daarna met de roquefort en de pijnboompitjes maak het eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
  4. Vul de portobello’s met de roquefortvulling en bak ze nog ca. 10 minuten in de oven.

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest