Portabella's gevuld met risotto
Portabella's gevuld met risotto

Hoofdgerecht

Portabella's gevuld met risotto

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

500 ml kruidenbouillon
100 g risottorijst
25 g pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
2 portabella's
1 sjalot, gesnipperd
½ koolrabi, in blokjes
Flinke handvol veldsla
3 el olijfolie + 1 el extra vierge olijfolie
2 el vegan pesto
2 el edelgistvlokken
1 el gesneden bieslook
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de steeltjes van de portabella's fijn en bak ze met het sjalotje zachtjes in 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem.
  2. Voeg de rijst toe en schep om tot de korrels rondom glanzen. Voeg de Italiaanse kruiden, de koolrabiblokjes en de helft van de bouillon toe. Roer tot het vocht is opgenomen en voeg daarna telkens scheutje bouillon toezodra de vorige is opgenomen, tot de risotto na 20 à 25 minuten smeuïg is.
  3. Bestrijk intussen de portabella's met 2 eetlepels olie en rooster ze in en hete koekenpan in 10 minuten bruin en gaar, keer regelmatig. Haal uit de pan en besmeer met 1 eetlepel van de pesto.
  4. Meng de extra vierde olijfolie, de helft van edelgistvlokken, de rest van de pesto en driekwart van de pijnboompitten door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de veldsla over twee borden. Leg de portabella's erop en bestrooi met wat out en peper. Schep er de risotto op. Meng de bieslook met de rest van de edelgistvlokken en pijnboompitten en strooi over het gerecht.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst