Diner
Pompoensoep met vadouvan
- • Diner
- • 2 personen
- • 766 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 eetl ghee (of olie voor vegan)
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 500 g pompoenblokjes
- • ca. ½ eetl vadouvan (kruiden- en specerijenschap)
- • 400 ml groentebouillon
- • 200 ml sojacuisine
- • 1 limoen, uitgeperst
- • zout & peper
- • 60 g pompoenpitten, gebakken in een klein beetje olie
- • 2 stuks naanbrood, bereid volgens de verpakking
BEreidings wijze
- Verhit de ghee of olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee. Roer de vadouvan erdoor en bak 1 minuut mee.
- Giet de bouillon en de sojacuisine erbij en laat de soep ca. 15–20 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
- Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Verdeel over 2 kommen, bestrooi met de gebakken pompoenpitten en een snufje vadouvan en serveer met warm naanbrood.
Boodschappen lijst
- Ghee naturel
4,19 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Vadouvan
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Cuisine soja
1,39 200 ml
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!