Pompoensoep met vadouvan
Pompoensoep met vadouvan

Diner

Pompoensoep met vadouvan

  • Diner
  • 2 personen
  • 766 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 eetl ghee (of olie voor vegan)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
500 g pompoenblokjes
ca. ½ eetl vadouvan (kruiden- en specerijenschap)
400 ml groentebouillon
200 ml sojacuisine
1 limoen, uitgeperst
zout & peper
60 g pompoenpitten, gebakken in een klein beetje olie
2 stuks naanbrood, bereid volgens de verpakking

BEreidings wijze

  1. Verhit de ghee of olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee. Roer de vadouvan erdoor en bak 1 minuut mee.
  3. Giet de bouillon en de sojacuisine erbij en laat de soep ca. 15–20 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  5. Verdeel over 2 kommen, bestrooi met de gebakken pompoenpitten en een snufje vadouvan en serveer met warm naanbrood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!