Diner
Pompoensoep met vadouvan
- • Diner
- • 2 personen
- • 766 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 eetl ghee (of olie voor vegan)
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 500 g pompoenblokjes
- • ca. ½ eetl vadouvan (kruiden- en specerijenschap)
- • 400 ml groentebouillon
- • 200 ml sojacuisine
- • 1 limoen, uitgeperst
- • zout & peper
- • 60 g pompoenpitten, gebakken in een klein beetje olie
- • 2 stuks naanbrood, bereid volgens de verpakking
BEreidings wijze
- Verhit de ghee of olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee. Roer de vadouvan erdoor en bak 1 minuut mee.
- Giet de bouillon en de sojacuisine erbij en laat de soep ca. 15–20 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
- Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Verdeel over 2 kommen, bestrooi met de gebakken pompoenpitten en een snufje vadouvan en serveer met warm naanbrood.
Boodschappen lijst
- Ghee naturel
4,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Vadouvan
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Cuisine soja
1,39 200 ml
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Naan Knoflook
4,19 240 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!









