Soep
Pompoensoep met kokos en koriander
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg pompoen, in blokjes
- • 1 l kippen- of groentebouillon
- • 400 ml kokosmelk
- • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- • 1 prei, in ringen
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
- • 2 el vissaus
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl serehpoeder (citroengraspoeder)
- • Klein handje koriander, grof gesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan.
- Roer de prei, serehpoeder, peper en pompoen erdoor en bak nog een paar minuten mee.
- Giet de warme bouillon erover en laat ± 30 minuten trekken tot de pompoen gaar is.
- Maak fijn met de staafmixer en roer er kokosmelk en vissaus door. Breng de soep opnieuw aan de kook en schep de koriander vlak voor het serveren erdoor.
Boodschappen lijst
- Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
1,99 8 stuk
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuk
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,39 400 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!