Soep
Pompoensoep met kimchi
- • Soep
- • 4 personen
- • 113 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 100 g kimchi
- • 1 oranje pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 3 cm (of 500 g pompoenblokjes)
- • 2 cm gember, kleingehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • Handje pompoenpitten
- • Scheutje pompoenpitolie
- • Scheutje sojacuisine
- • ¼ tl chilivlokken
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Bak de ui en knoflook glazig in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de gember en de pompoenblokjes toe en bak ca. 5 minuten mee tot ze aangefruit zijn.
- Giet de bouillon erbij, voeg de chilivlokken toe en laat op laag vuur rustig gaar worden, ca. 15-20 minuten.
- Pureer met de staafmixer glad, breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat chili. Top met sojacuisine, pompoenpitolie en -pitjes en een schep kimchi.
Boodschappen lijst
- Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Oranje pompoen
3,98 1 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitolie
6,39 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!