Hoofdgerecht
Pompoenrisotto met een soukaburger
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 680 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g butternut pompoenblokjes
- • 130 g risottorijst
- • 75 g veldsla
- • 2 soukaburgers
- • 2 uien
- • 2 tenen knoflook
- • ½ groentebouillonblokje
- • 2 el bakolie
- • Peper
BEreidings wijze
- Breng 500 ml water aan de kook en bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Verwarm bakolie in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten.
- Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe aan de pan totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Doe halverwege de pompoenblokjes bij de risotto en kook 10-15 minuten mee.
- Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de souka burgers 5-10 minuten op een laag vuur.
- Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla de laatste minuut door de pompoenrisotto. Breng eventueel verder op smaak met peper. Heerlijk met de souka burger ernaast.
Boodschappen lijst
- Risottorijst arborio
4,39 500 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Je kunt de pompoenblokjes ook in de oven roosteren en daarna door de risotto scheppen. Zo krijgt de pompoen een intensere smaak.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!