Pompoenmuffins met Chai-thee
Pompoenmuffins met Chai-thee

Bakken

Pompoenmuffins met Chai-thee

 • Bakken
 • 6 personen

Ingrediënten lijst

400 ml kokosmelk (blik)
80 g kokosmeel
15 medjoul dadels
6 eieren
1 oranje pompoen
1 zakje thee met vanille
4 el extra vierge kokosolie
1 el vanille-extract
1 el baking soda
1 tl kaneel
¼ tl zeezout

BEreidings wijze

 1. Zet het blik volvette kokosmelk een nacht in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 200℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier, snijd de pompoen doormidden, leg de twee helften met het snijvlak naar boven op de bakplaat en rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten zacht & gaar. Haal met een lepel het gare vruchtvlees (de puree) eruit en laat dit afkoelen; je hebt ongeveer 260 gram pompoen puree nodig + 70 gram voor de pompoen-crème.
 3. Verwarm de (afgekoelde) oven nu voor op 180°C en doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.
 4. Maal de inhoud van 1 zakje Pukka Vanilla Chai thee fijn met een elektrische koffiemolen, stamp het fijn in een vijzel of hak het met een mes zo fijn mogelijk.
 5. Zeef het kokosmeel in een grote beslagkom. Voeg hier ook het zeezout, baking soda en de fijngemalen Chai-thee aan toe en meng alles goed door elkaar.
 6. Pureer de (ontpitte) Medjoul dadels samen met de pompoenpuree, eieren, kokosolie en vanille extract in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg het gladde pompoenmengsel toe aan de beslagkom met het kokosmeel en meng alles goed oor elkaar met een spatel; zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten.
 7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar (dit kun je controleren door er een saté prikker in te steken; deze moet er droog uitkomen).
 8. Maak ondertussen de pompoen-crème. Schep de gestolde bovenkant (de kokosroom) uit het blik kokosmelk en doe dit in een keukenmachine. Het kokoswater dat over is gebleven in het blik kun je bijvoorbeeld door een smoothie doen. Voeg ook de achtergehouden 70 gram geroosterde pompoenpuree, de kaneel & de (ontpitte) Medjoul dadels toe. Laat de keukenmachines (of staafmixer) draaien totdat je een gladde crème hebt en bewaar het even in te koelkast totdat de muffins klaar zijn.
 9. Laat de muffins helemaal afkoelen en breng de crème aan met een spuitzak of verdeel het met een lepel over de muffins. Garneer eventueel met wat extra kaneel.

Boodschappen lijst