Pompoencurry met mango en spinazie
Pompoencurry met mango en spinazie

Hoofdgerecht

Pompoencurry met mango en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 751 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g pompoenblokjes
400 ml kokosmelk
300 g wilde rijst
300 ml groentebouillon
270 g tofu, in blokjes en drooggedept
100 g baby spinazie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 cm gember, geschild en fijngehakt
2 citroengras, gekneusd
2 limoenen, het sap
1 mango, in blokjes
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
4 el zonnebloemolie + extra voor bestrijken
4 el koriander, gehakt
2 tl tamari
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrijk de pompoen dun met olie en rooster op een bakplaat 15-20 minuten. Zet opzij.
  3. Bak de blokjes tofu in 2 eetlepels olie goudbruin. Zet opzij.
  4. Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Maak ondertussen de curry: fruit de ui, knoflook, gember, citroengras en rode peper aan in de rest van de zonnebloemolie tot de ui begint te kleuren. Voeg de droge specerijen toe en bak nog 1 minuut.
  6. Meng de mango, pompoen, spinazie, bouillon en kokosmelk door de curry. Kook 2 à 3 minuten en laat de spinazie slinken. Haal het citroengras uit de pan.
  7. Voeg tot slot de tofu, tamari en limoensap toe en roer nog eens goed door.
  8. Serveer met de rijst en garneer met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.