Hoofdgerecht
Pompoenburgers met halloumifriet
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 402 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g butternut pompoenblokjes
- • 340 g witte lupine (potje), uitgelekt
- • 200 g halloumi, in frietjes gesneden
- • 200 ml plantaardige variatie op yoghurt kokos
- • 75 g sla naar kauze
- • 2 el kokosolie
- • 2 el tarwebloem
- • 2 tl harissa
- • 1 tl gemalen komijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de helft van de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de pompoenblokjes beetgaar in 5 à 6 minuten.
- Pureer de pompoen met de lupine, de helft van de harissa, komijn, peper en zout tot een egaal mengsel in een keukenmachine of blender. Schep de bloem erdoor, het mengsel mag een beetje plakkerig blijven.
- Maak burgers van het mengsel en bak deze in de resterende kokosolie krokant en bruin.
- Leg de halloumi-reepjes naast de burgers in de pan en bak deze ook krokant.
- Meng de overgebleven harissa door de plantaardige variatie op yoghurt.
- Serveer de pompoenburgers op de sla en serveer met de harissa-kokos en halloumifriet.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Halloumi
7,59 200 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Liever vegan? Vervang de halloumi door frietjes van knolselderij of zoete aardappel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!