Pompoenburgers met halloumifriet
Pompoenburgers met halloumifriet

Hoofdgerecht

Pompoenburgers met halloumifriet

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 402 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g butternut pompoenblokjes
340 g witte lupine (potje), uitgelekt
200 g halloumi, in frietjes gesneden
200 ml plantaardige variatie op yoghurt kokos
75 g sla naar kauze
2 el kokosolie
2 el tarwebloem
2 tl harissa
1 tl gemalen komijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de helft van de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de pompoenblokjes beetgaar in 5 à 6 minuten.
  2. Pureer de pompoen met de lupine, de helft van de harissa, komijn, peper en zout tot een egaal mengsel in een keukenmachine of blender. Schep de bloem erdoor, het mengsel mag een beetje plakkerig blijven.
  3. Maak burgers van het mengsel en bak deze in de resterende kokosolie krokant en bruin.
  4. Leg de halloumi-reepjes naast de burgers in de pan en bak deze ook krokant.
  5. Meng de overgebleven harissa door de plantaardige variatie op yoghurt.
  6. Serveer de pompoenburgers op de sla en serveer met de harissa-kokos en halloumifriet.

Boodschappen lijst

Tips

Liever vegan? Vervang de halloumi door frietjes van knolselderij of zoete aardappel.