Bijgerecht
Pompoen cornbread met jalapeñoboter
- • Bijgerecht
- • 6 personen
- • 516 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g pompoenblokjes, gekookt en gepureerd
- • 300 g maisgries (polenta)
- • 250 ml karnemelk
- • 150 g tarwebloem
- • 50 g gezouten boter, gesmolten
- • 2 eieren
- • 2 rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- • 1 el bakpoeder
- • 1 tl baksoda
- • Zout & peper
- • JALAPEÑOBOTER:
- • 150 g boter, op kamertemperatuur
- • 25 g jalapeños (uit potje), grof gehakt + 2 el sap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde ovenschaal of springvorm van 30 cm in.
- Meng maisgries, tarwebloem, bakpoeder en baksoda door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe. Meng in een andere kom de boter, eieren, pompoenpuree, karnemelk en rode peper door elkaar. Roer het natte mengsel geleidelijk door het droge mengsel tot een homogene massa. Zorg ervoor dat je het deeg niet overwerkt. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak in 50-60 minuten gaar in de oven.
- Maak ondertussen de jalapeñoboter. Meng met een handmixer de boter met de gesneden jalapeños en het sap door elkaar tot een lichte, luchtige massa. Breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Polenta
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Karnemelk
1,69 1 Liter
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Gezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 17 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,69 300 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Jalapenos
2,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!