Polenta met portabello steak
Polenta met portabello steak

Hoofdgerecht

Polenta met portabello steak

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 uien
10 g verse peterselie
een halve Jalapeño peper
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
een halve groentebouillontablet
150 g polenta
400 g bonenmix
150 g Portabella
1 tl cajunkruiden
optioneel:
2 el olijfolie extra vierge
500 ml water
1 el bakolie
citroensap naar smaak
peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Pel de ui en snijd in grove stukken. Was de verse peterselie en schud het overtollige water ervan af. Verwijder de zaadlijst uit de Jalapeño peper en snijd in zeer kleine stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn.
  2. Voor de chimichurri maal je de verse peterselie, knoflook, ui, citroensap en olijfolie extra vierge in een blender fijn (of gebruik een vijzel). Meng het vervolgens met de paprikablokjes en Jalapeño peper. De peper is heel pittig, dus gebruik zoveel je lekker lijkt. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
  3. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Voeg vervolgens de polenta toe en laat circa 5 minuten zachtjes inkoken, blijf continu roeren. Zodra de polenta stevig aanvoelt, zet je deze afgedekt opzij.
  4. Spoel de bonenmix in een zeef af onder de kraan. Breng water aan de kook voor de bonen en kook voor 3 minuten. Giet vervolgens het water af.
  5. Veeg de portabella’s schoon, besmeer met bakolie en gril de portabella’s aan beide kanten 5 minuten in een grillpan (of gebruik een koekenpan). Breng op smaak met peper en cajunkruiden.
  6. Schep de polenta op een mooi bord (of stort op een houten plank) en leg daarbovenop de portabella steak en de bonenmix. Schep de saus erop en garneer eventueel met overgebleven kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Deze chimichurri is ook erg lekker met andere verse kruiden zoals basilicum, munt of koriander.