Poffertjes met garnalen en cocktailsaus
Poffertjes met garnalen en cocktailsaus

Hoofdgerecht

Poffertjes met garnalen en cocktailsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

440 ml visbouillon van 1 blokje
150 g boekweitmeel
100 g Hollandse garnalen
100 g speltmeel
1 ei
2 tl bakpoeder
8 sprieten bieslook, fijn geknipt
4 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
Snufje zout
COCKTAILSAUS:
5 el ketchup
3 el mayonaise
5 druppels tabasco
10 ml cognac
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Los het blokje visbouillon op in ½ liter kokend water en laat hem afkoelen.
  2. Doe beide soorten meel met het zout en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de visbouillon toe en klop tot een glad beslag. Roer de peterselie en het bieslook erdoor. Giet het beslag in een knijpfles.
  3. Verhit een poffertjespan en vet de holtes in met olie. Herhaal het invetten elke keer voordat je er nieuw beslag in giet. Vul de holtes van de poffertjespan voor een kwart met beslag. Voeg een paar garnalen toe en doe er dan nog wat beslag bij, tot de holtes voor de helft gevuld zijn. Bak de poffertjes aan één kant bruin. Keer ze voorzichtig om met een vork en bak ook de andere kant bruin.
  4. Cocktailsaus: meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst