Platbrood met dukkah
Platbrood met dukkah

Bijgerecht

Platbrood met dukkah

  • Bijgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

amandelen geroosterd en gezouten 200 g
kasha 200 g
sesamzaad (ongeroosterd) 100 g
korianderzaad 5 el
komijnzaad 2 el
anijszaad 3 el
venkelzaad 1 el
gedroogde munt 2 el
BROOD:
zelfrijzend bakmeel 250 g
zout 4 g
yoghurt 200 ml
olijfolie 2 el
ERBIJ:
olijfolie Grieks extra vierge (Luna e Terra)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
  3. Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
  4. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
  5. Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest