Bijgerecht
Platbrood met dukkah
- • Bijgerecht
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g kasha
- • 200 g amandelen, geroosterd en gezouten
- • 100 g sesamzaad (ongeroosterd)
- • 5 el korianderzaad
- • 3 el anijszaad
- • 2 el komijnzaad
- • 2 el gedroogde munt
- • 1 el venkelzaad
- • BROOD:
- • 250 g zelfrijzend bakmeel
- • 200 ml yoghurt
- • 4 g zout
- • 2 el olijfolie
- • Voor erbij: scheutje Griekse extra vierge olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
- Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
- Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
- Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
- Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.
Boodschappen lijst
- Kasha
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Korianderzaad
3,59 30 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
5,49 40 Gram
removeadd product to cart - Anijszaad
5,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gebrande bruine amandelen
4,99 160 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Venkelzaad
4,19 40 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie Grieks
12,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!