Bijgerecht
Platbrood met dukkah
- • Bijgerecht
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g kasha
- • 200 g amandelen, geroosterd en gezouten
- • 100 g sesamzaad (ongeroosterd)
- • 5 el korianderzaad
- • 3 el anijszaad
- • 2 el komijnzaad
- • 2 el gedroogde munt
- • 1 el venkelzaad
- • BROOD:
- • 250 g zelfrijzend bakmeel
- • 200 ml yoghurt
- • 4 g zout
- • 2 el olijfolie
- • Voor erbij: scheutje Griekse extra vierge olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
- Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
- Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
- Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
- Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.
Boodschappen lijst
- Kasha
4,29 500 Gram
removeadd product to cart - Korianderzaad
3,39 30 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
5,19 40 Gram
removeadd product to cart - Anijszaad
5,09 40 Gram
removeadd product to cart - Gebrande bruine amandelen
5,29 160 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,15 1 Liter
removeadd product to cart - Venkelzaad
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie Grieks
12,95 500 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Pepermuntthee los
4,09 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!