Platbrood met dukkah
Platbrood met dukkah

Bijgerecht

Platbrood met dukkah

  • Bijgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

200 g kasha
200 g amandelen, geroosterd en gezouten
100 g sesamzaad (ongeroosterd)
5 el korianderzaad
3 el anijszaad
2 el komijnzaad
2 el gedroogde munt
1 el venkelzaad
BROOD:
250 g zelfrijzend bakmeel
200 ml yoghurt
4 g zout
2 el olijfolie
Voor erbij: scheutje Griekse extra vierge olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
  3. Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
  4. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
  5. Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.