Bijgerecht
Platbrood met dukkah
- • Bijgerecht
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • amandelen geroosterd en gezouten 200 g
- • kasha 200 g
- • sesamzaad (ongeroosterd) 100 g
- • korianderzaad 5 el
- • komijnzaad 2 el
- • anijszaad 3 el
- • venkelzaad 1 el
- • gedroogde munt 2 el
- • BROOD:
- • zelfrijzend bakmeel 250 g
- • zout 4 g
- • yoghurt 200 ml
- • olijfolie 2 el
- • ERBIJ:
- • olijfolie Grieks extra vierge (Luna e Terra)
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
- Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
- Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
- Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
- Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.
Boodschappen lijst
- Kasha
3,09 500 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,15 500 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
1,79 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!