Plantaardige champignon burger
Plantaardige champignon burger

Hoofdgerecht

Plantaardige champignon burger

 • Hoofdgerecht
 • 2 personen

Ingrediënten lijst

1 bakje kastanje champignons
1 el chiazaad
50 g havermout
1 ui
1 tl cajun kruiden

BEreidings wijze

 1. Borstel de champignons schoon (niet wassen, dan nemen ze te veel vocht op!) en pel de ui.
 2. Doe de champignons en de ui in de keukenmachine of blender en gebruik de 'pulse' functie om ze in kleine stukjes te hakken. Heeft je keukenmachine geen pulse functie? Zet hem dan telkens 'aan-uit-aan-uit'.
 3. Wanneer je alles gewoon blend krijg je een soort champignon pap en dat wil je niet. Er mogen best wat grovere stukje champignon of ui in de burgers zitten. Doe de gehakte champignons en ui in een mengkom.
 4. Doe nu de havermout en het chia zaad in de keukenmachine of blender en mix dit tot meel. Voeg het meel samen met de Cajun kruiden toe aan de champiginons en meng alles goed door. Zet het mengsel een half uur in de koelkast zodat het 'deeg' wat steviger wordt.
 5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
 6. Verhit wat olie in een pan. Vorm twee ballen van het deeg en druk deze een beetje plat. Bak de burgers op hoog vuur kort aan beide zijden om de burgers een mooi bruin korstje te geven. Leg ze vervolgens op een bakplaat en zet ze 10 tot 15 minuten in de oven zodat de burgers ook van binnen gaar en warm worden.
 7. Serveer de burgers op een lekker broodje met jouw favoriete toppings. Ik koos voor een Waldkorn broodje met Mayolijn van Remia (deze is plantaardig), krulsla en komkommerlinten.

Boodschappen lijst

 • product
  Uien

  2,59 1 kg

  remove
  add product to cart
 • product
  Chiazaad

  3,29 250 Gram

  remove
  add product to cart
 • product
  Havermout

  2,19 600 Gram

  remove
  add product to cart
 • product
  Kastanjechampignons

  2,29 250 Gram

  remove
  add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Miss Havermout