Soep
Pittige tomaten-lupinesoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 289 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 ml groentebouillon
- • 340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 ml vegan kookroom
- • 2 tomaten, grof gesneden
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 winterpeen, in stukken
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el harissa
- • 2 el korianderblaadjes
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • Optioneel: 1 stokbrood, voor erbij
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa en winterpeen toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de groentebouillon en de cuisine en schep de tomaten en de lupine erdoor. Laat ca. 20 minuten doorkoken totdat de groenten zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en eventueel nog extra harissa.
- Verdeel over 4 kommen en garneer met koriander. Serveer er naar wens stokbrood bij.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Trostomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Stokbrood wit
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!