Pittige pruimenchutney
Pittige pruimenchutney

Sauzen & dressings

Pittige pruimenchutney

  • Sauzen & dressings
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

500 g pruimen, gehalveerd en ontpit
200 g kristalsuiker
100 ml witte wijnazijn
50 g rozijnen
50 g gemberbolletjes op siroop, grof gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
1 el gemberpoeder
½ tl zout

BEreidings wijze

  1. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Roer er de rode peper, knoflook, gember, gemberpoeder en rozijnen door en als laatste de pruimen.
  3. Kook alles nog 30 minuten zachtjes door en neem de pan van het vuur.
  4. Verdeel het mengsel over 2 schone potjes en sluit ze af met het deksel en laat ze omgekeerd afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.