Sauzen & dressings
Pittige pruimenchutney
- • Sauzen & dressings
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g pruimen, gehalveerd en ontpit
- • 200 g kristalsuiker
- • 100 ml witte wijnazijn
- • 50 g rozijnen
- • 50 g gemberbolletjes op siroop, grof gehakt
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
- • 1 el gemberpoeder
- • ½ tl zout
BEreidings wijze
- Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- Roer er de rode peper, knoflook, gember, gemberpoeder en rozijnen door en als laatste de pruimen.
- Kook alles nog 30 minuten zachtjes door en neem de pan van het vuur.
- Verdeel het mengsel over 2 schone potjes en sluit ze af met het deksel en laat ze omgekeerd afkoelen.
Boodschappen lijst
- Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Gember op siroop
5,09 330 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!