Pittige chocoladetaart
Pittige chocoladetaart

Bakken

Pittige chocoladetaart

  • Bakken
  • 8 personen
  • 674 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DEEG:
100 g speltbloem
75 g pompoenpittenmeel
75 g boter
60 g poedersuiker
1 ei
VULLING:
300 g pure chocolade
200 g boter
100 g pompoen, gekookt en gepureerd
60 g poedersuiker
50 g pompoenpittenmeel
4 eidooiers
2 eieren
1 rode peper, in dunne halve ringen zonder zaadjes
1 tl kaneel
Olie om in te bakken
Ook nodig: springvorm van 24 ø

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en vet de springvorm in.
  2. Kneed het pompoenpittenmeel, de speltbloem, de boter, de poedersuiker en het ei tot een samenhangend deeg. Gebruik een natte lepel om de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg te bekleden.
  3. Bak de bodem 20 minuten blind in de oven (zie kader).
  4. Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
  5. Klop met een mixer de eieren en eidooiers op met de poedersuiker.
  6. Fruit de rode peper een paar minuten in olijfolie. Meng daarna de peper met pompoenpuree, het pompoenpittenmeel en de kaneel.
  7. Meng de chocolade en boter door de pompoenpuree en spatel tot slot de opgeslagen eieren erdoor.
  8. Vul de springvorm met het beslag en bak de taart nog 40 minuten op 150°C.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst Wijntip! Dit fruitbommetje weet met zijn speelse smaak van zoet, donker fruit de smaak van rode peper te verzachten. hierdoor merken we ook wat van de subtiel houtrijping in de wijnen, waarbij vanille en toffee komen om de hoek kijken!