Piri-piri aubergine met burrata
Piri-piri aubergine met burrata

Hoofdgerecht

Piri-piri aubergine met burrata

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g burrata
2 aubergines, gehalveerd in de lengte
Handvol muntblaadjes
3 el neutrale olie + 1 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 tl gerookte paprikapoeder
1½ tl chilipoeder
1 tl uiengries
1 tl gemalen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde peterselie
¼ tl gemalen komijn
Zout & witte peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle droge specerijen met het zout en witte peper voor je eigen piri-piri kruidenmix. Meng vervolgens 1 el van deze mix met 2 el van de olie (bewaar de rest van de piri-pirimix voor een andere keer).
  2. Verwarm de barbecue met deksel voor met een onze voor direct en indirect grillen op een temperatuur tussen de 180°C en 200°C.
  3. Smeer de snijkanten van de aubergines in met 1 el neutrale olie en leg ze met de snijkant naar beneden op het rooster direct boven de kolen. rooster tot er mooie grillstrepen zichtbaar zijn. Verplaats ze daarna met de snijkant naar boven naar de indirecte grillzone en besmeer ze met de piri-piri kruidenolie. Sluit het deksel en laat 15 minuten verder doorgaren. Besmeer tussendoor met extra kruidenolie.
  4. Schik de gegrilde aubergines op een platte schaal en leg de bol burrata erbij. Druppel de extra vierge olijfolie erover en bestrooi met pijnboompitten en munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.