Hoofdgerecht
Piri-piri aubergine met burrata
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 460 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g burrata
- • 2 aubergines, gehalveerd in de lengte
- • Handvol muntblaadjes
- • 3 el neutrale olie + 1 el olijfolie extra vierge
- • 2 el pijnboompitten, geroosterd
- • 2 tl gerookte paprikapoeder
- • 1½ tl chilipoeder
- • 1 tl uiengries
- • 1 tl gemalen knoflook
- • 1 tl gedroogde oregano
- • 1 tl gedroogde peterselie
- • ¼ tl gemalen komijn
- • Zout & witte peper
BEreidings wijze
- Meng alle droge specerijen met het zout en witte peper voor je eigen piri-piri kruidenmix. Meng vervolgens 1 el van deze mix met 2 el van de olie (bewaar de rest van de piri-pirimix voor een andere keer).
- Verwarm de barbecue met deksel voor met een onze voor direct en indirect grillen op een temperatuur tussen de 180°C en 200°C.
- Smeer de snijkanten van de aubergines in met 1 el neutrale olie en leg ze met de snijkant naar beneden op het rooster direct boven de kolen. rooster tot er mooie grillstrepen zichtbaar zijn. Verplaats ze daarna met de snijkant naar boven naar de indirecte grillzone en besmeer ze met de piri-piri kruidenolie. Sluit het deksel en laat 15 minuten verder doorgaren. Besmeer tussendoor met extra kruidenolie.
- Schik de gegrilde aubergines op een platte schaal en leg de bol burrata erbij. Druppel de extra vierge olijfolie erover en bestrooi met pijnboompitten en munt.
Boodschappen lijst
- Burrata
6,09 250 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 80 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,49 20 Gram
removeadd product to cart - Gemalen knoflook
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!