Bakken
Pindakoekjes met jam
- • Bakken
- • 24 personen
- • 175 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 195 g rietsuiker
- • 190 g pindakaas
- • 165 g bloem
- • 115 g ongezouten boerenboter, op kamertemperatuur
- • 100 g pinda's, fijngehakt
- • 100 g frambozenjam
- • 1 el melk
- • 1 tl vanille-extract
- • ½ tl baksoda
- • ¼ tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Klop de boerenboter met de rietsuiker, melk en vanille-extract luchtig op. Voeg de pindakaas toe en klop glad. Doe de bloem, baksoda en zout erbij en meng tot het één geheel is geworden (niet langer).
- Verdeel de deegbal in 24 balletjes. Doe de gehakte pinda’s in een kom en rol elk balletje door de pinda’s. Verdeel de balletjes over de 2 bakplaten.
- Maak in elk balletje met je duim een kuiltje en schep daarin een ½ theelepel jam.
- Zet de bakplaten (na elkaar of tegelijk) in het midden van de oven en bak 15 minuten totdat de randen van de koekjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Pindakaas
3,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Doppinda's
5,09 330 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!