Hoofdgerecht
Pinchos Murunos met tzatziki
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g varkensvlees, in blokjes
- • Satéprikkers of spiesjes
- • MARINADE:
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 citroen, het sap
- • 4 el zonnebloemolie
- • 1 tl oregano of tijm
- • ½ tl chilipoeder
- • ½ tl gemalen komijnzaad
- • ½ tl paprikapoeder
- • ½ tl gemalen korianderzaad
- • Zout & peper
- • TZATZIKI:
- • 300 g volle kwark
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 komkommer, geraspt
- • 2 el olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle marinade-ingrediënten door elkaar en leg het vlees erin. Zet minstens 1 uur gekoeld weg (maak ondertussen de tzatziki).
- Rijg de blokjes vlees aan de spiesjes of satéprikkers.
- Rooster de spiesjes op de BBQ of onder de grill. Serveer ze lauwwarm met tzatziki. Voor de tzaziki: Bestrooi de geraspte komkommer met zout; meng goed. Laat een uur in een vergiet staan zodat het vocht eruit trekt.
- Druk of knijp na een uur zoveel mogelijk overgebleven vocht uit de komkommerrasp. Vermeng met kwark, (olijf)olie, knoflook, peterselie, peper en eventueel nog wat zout. Serveer de tzaziki bij de geroosterde pincos Morunos.
Boodschappen lijst
- Volle kwark
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Tijm
2,99 15 Gram
removeadd product to cart - Varkens schouderkarbonade
9,57 275 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip: Pure Rosé Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!