Bijgerecht
Pinchos met chorizo & garnaal
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 350 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 sneetjes stokbrood
- • 8 diepvriesgarnalen (groot, ongekookt, ongepeld), ontdooid
- • 8 plakjes chorizo (vleeswaren)
- • 8 cherrytomaatjes
- • 1 citroen, rasp + sap
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 4 el mayonaise
- • 2 el olijfolie
- • 2 el peterselie, fijngehakt
- • Zout & peper
- • Ook nodig: prikkertjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de cherrytomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Doe ze in een ovenvast schaaltje en zet ze 10 minuten in de warme oven. Laat afkoelen. (Dit kan ook in een koekenpan op laag tot matig vuur als je de oven liever niet gebruikt).
- Bak de chorizo in een droge koekenpan licht krokant.
- Maak de garnalen schoon en doe ze in een klein pannetje. Vul aan met koud water totdat ze net onder staan. Zet op het vuur en breng rustig tegen de kook aan. Pocheer de garnalen net gaar (dat duurt van koud opzetten tot gaar ca. 10 minuten). Houd ze in de gaten en haal ze meteen uit het water zodra ze van grijs naar roze gekleurd zijn.
- Meng de garnalen met 1 eetlepel olijfolie en de rasp van de citroen en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de mayonaise met het gerookte paprikapoeder, de knoflook, 1 eetlepel citroensap en wat zout en peper.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster hierin de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin.
- Besmeer elk broodje met smoky mayo, leg er een plakje chorizo en een garnaal op. Steek een cherrytomaatje aan een prikker en prik deze door de garnaal in het broodje. Bestrooi met peterselie en serveer gelijk.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!