Hoofdgerecht
Pilav met paddenstoelen, perzik en rozijnen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 el olijfolie
- • 1 ui gesnipperd
- • 1 teentje knoflook gesnipperd
- • 1 groene paprika zaadlijst verwijderd en in blokjes
- • 200 g paddenstoelen naar keuze in stukjes
- • 1 klein blikje tomatenpuree
- • perziken op sap grof gesneden (sap bewaren)
- • 100 g rozijnen
- • 400 g zilvervliesrijst.
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg paprika en paddenstoelen toe en bak even mee.
- Meng de tomatenpuree erdoor en bak al omscheppend kort mee om te ontzuren.
- Voeg de perzikstukjes, een scheutje van het sap en de rozijnen toe en laat 10 minuten sudderen. Proef op zout en peper en verdun eventueel met nog een beetje perzik sap.
- Kook intussen de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en serveer met de perziksaus. Eigenlijk kook je voor een pilav de rijst en de ingrediënten gelijktijdig. Maar zo is het sneller klaar!
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
3,39 500 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,99 3 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Perziken op lichte siroop
3,99 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!