Lunch
Pilav met kip, abrikozen en cashewnoten
- • Lunch
- • 4 personen
- • 444 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 ml warme kippenbouillon
- • 300 g basmatirijst
- • 250 g kipblokjes of -reepjes
- • 100 g verse abrikozen, in stukjes
- • 50 g cashewnoten
- • 1 rode paprika, in reepjes
- • 1 ui, in halve ringen
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1 el tomatenpuree
- • Klein handje peterselieblaadjes, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bak de rijst al roerend in een vuurvaste pan in de olie, voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en roer nog 1 minuut door.
- Voeg de abrikozen en het zout toe en blus af met de bouillon. Dek af met het deksel en zet de pan 20 minuten in de oven.
- Roerbak in de tussentijd de kipreepjes met de repen paprika en ui en breng op smaak met peper en zout.
- Meng het kipmengsel en de cashewnoten door de pilav en bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Abrikozen
29,99 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 120 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Kipfiletblokjes
11,75 255 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!