Hoofdgerecht
Pilafi met Bimi® en gedroogde kersen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
- • 300 g Bimi®
- • 200 g bulgur
- • 200 g Griekse yoghurt
- • 100 g gedroogde kersen
- • 40 g pistachenoten, gehakt
- • 3 teentjes knoflook
- • 2 uien
- • 1 kaneelstokje
- • 1 bosje platte peterselie, blaadjes geplukt
- • ½ bosje munt, blaadjes geplukt
- • 3 el olijfolie
- • 2 el tomatenpuree
- • Scheutje citroensap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes. Zet een grote pan op matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak hier in de knoflook en ui in tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Roer de tomatenpuree erdoor, gevolgd door de bulgur. Voeg vervolgens de bouillon en het kaneelstokje toe.
- Zet het vuur hoger en breng dit aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur op laag en dek de pan af met een deksel. Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.
- Roer halverwege de kooktijd de kersen door de pan en leg de Bimi® er bovenop.
- Wanneer de bulgur klaar is, haal je de pan van het vuur. Haal de deksel van de pan af en dek de pan met een theedoek af. Laat ca. 20 minuten staan.
- Voeg het scheutje citroensap en de kruiden toe aan de pilafi. Spatel deze er goed doorheen.
- Serveer met wat Griekse yoghurt en pistachenootjes. Απολαύστε το γεύμα σας, oftewel eet smakelijk!
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Bulghur
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Bimi®.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!