Hoofdgerecht
Peulvruchtenburgers met mangosalade en rijst
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • BURGERS:
- • 360 g linzen of andere peulvruchten, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept (1 blik)
- • 50 g walnoten
- • 10 olijven
- • 5 zongedroogde tomaten
- • 2 teentjes knoflook, gepeld
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 3 cm gember, geraspt
- • 2 el peterselie, gepeld
- • Zout & peper
- • KRUIDENKWARK:
- • 200 ml kwark
- • 10 olijven, in kleine stukjes
- • 2 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2 el peterselie, kleingesneden
- • Zout & peper
- • SALADE:
- • 1 mango, geschild en in blokjes
- • 1 komkommer, in stukjes
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesnipperd
- • Handvol korianderblaadjes, gehakt
- • Handvol doppinda's, gedopt (garnering)
- • DRESSING:
- • 1 limoen, het sap en de rasp
- • 4 el olijfolie
- • 2 el honing
- • Handje koriander, gehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Blend alle ingrediënten, behalve de rode ui, in de keukenmachine/blender tot een pasta. Schep er daarna de rode ui doorheen. De uitjes geven je linzenburgers bite.
- Rol bolletjes van het linzenmengsel en druk plat op een bakplaat op bakpapier. Zo ontstaan er mooie burgertjes. Bak in de oven in ca. 20 minuten gaar, keer eenmaal om.
- Kruidenkwark:
- Meng alle ingrediënten tot een dikke saus.
- Maak de dressing door alle dressing-ingrediënten met de staafmixer in een hoge mengbeker te mengen.
- Hussel de mango, komkommer en korianderblaadjes door elkaar in een kom en meng de dressing erdoor.
- Bestrooi vlak voor het opdienen met de pinda’s.
Boodschappen lijst
- Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Volle kwark
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Pitloze groene olijven
4,69 165 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaten in olie
3,99 190 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!