Peterselie-knoflooksoep
Peterselie-knoflooksoep

Soep

Peterselie-knoflooksoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el olijfolie
1 l groente- of kippenbouillon
2 aardappelen, geschild en in stukjes
200 ml sojaroom
1 bosje peterselie, fijngesneden
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de knoflook in de olijfolie, zorg ervoor dat de knoflook niet kleurt.
  2. Giet de bouillon erbij, voeg de stukjes aardappel toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
  3. Roer de sojaroom en de peterselie erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en maak alles fijn met de staafmixer. Warm nog even goed door.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente Kook knoflook niet te lang mee, dan behoud je de gezonde eigenschappen.