Perzikcobbler met ijs
Perzikcobbler met ijs

Bakken

Perzikcobbler met ijs

  • Bakken
  • 6 personen
  • 349 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g perziken, in partjes
100 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
50 g suiker
40 g pijnboompitten
40 g bruine suiker
1 sinaasappel, rasp en sap
1 limoen, rasp
1 vanillestokje, het merg
2½ cm gember, geraspt
Snufje zout
Vanille ijs, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Neem een ronde ovenschaal van 25 cm en meng daarin de perziken met het vanillemerg, de limoenrasp, de sinaasappelrasp en sap, de bruine suiker en de gember.
  3. Zet de schaal in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 190°C. Bak ca. 10 minuten.
  4. Maak ondertussen de topping. Hak de pijnboompitten grof in de keukenmachine. Voeg de bloem, suiker en zout toe. Doe de blokjes koude boter erbij, gebruik de pulse-knop, en mix tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Stort het mengsel in een andere kom of op een werkblad en voeg 2 eetlepels koud water toe. Meng snel tot een samenhangend deeg maar kneed niet door.
  5. Haal de schaal met perziken uit de oven en giet er een half glas water bij. Schep de perziken voorzichtig om. Verdeel, met een lepel, hoopjes deeg over de perziken. Zet de schaal terug in de oven en bak ca. 20 minuten. Als het bubbelt en goudbruin is, is de cobbler klaar. Haal dan het ijs uit de diepvries.
  6. Schep bolletjes ijs bovenop de hete cobbler en serveer.

Boodschappen lijst