Soep
Pastinaaksoep met tapioca-kaasbroodjes
- • Soep
 - • 4 personen
 
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
 - • 200 ml soja cuisine
 - • 50 g hazelnoten, grof gehakt
 - • 2 pastinaken, geschild en in grove stukken
 - • 1 aardappel, geschild en in grove stukken
 - • 1 prei, kleingesneden
 - • 1 teentje knoflook, kleingesneden
 - • 2 blaadjes laurier
 - • 1 takje tijm
 - • Handje peterselie
 - • Flinke kneep citroensap
 - • 1 el olijfolie
 
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Meng de hazelnoten met de knoflook, peterselie en olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Zet 5 minuten in de oven tot de hazelnoten goudbruin zijn en laat dan afkoelen. Zet opzij.
 - Verwarm de bouillon en voeg de prei, pastinaak, aardappel, tijm en laurier toe; laat ca. 20 minuten zachtjes trekken tot de groenten gaar zijn.
 - Verwijder tijm en laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Roer de soja cuisine en citroensap door de soep en verwarm opnieuw.
 - Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnootjes. Serveer met tapioca-kaasbroodjes.
 
Boodschappen lijst
-  Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart -  Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart -  Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart -  Milde olijfolie
13,99 1 Liter
removeadd product to cart -  Groentebouillonpoeder
5,49 110 Gram
removeadd product to cart -  Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart -  Prei
2,18 2 stuks
removeadd product to cart -  Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart -  Vastkokende aardappelen
4,59 2 kg
removeadd product to cart 
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!








