Pastinaaksoep met tapioca-kaasbroodjes
Pastinaaksoep met tapioca-kaasbroodjes

Soep

Pastinaaksoep met tapioca-kaasbroodjes

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 ml groentebouillon
200 ml soja cuisine
50 g hazelnoten, grof gehakt
2 pastinaken, geschild en in grove stukken
1 aardappel, geschild en in grove stukken
1 prei, kleingesneden
1 teentje knoflook, kleingesneden
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
Handje peterselie
Flinke kneep citroensap
1 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de hazelnoten met de knoflook, peterselie en olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Zet 5 minuten in de oven tot de hazelnoten goudbruin zijn en laat dan afkoelen. Zet opzij.
  3. Verwarm de bouillon en voeg de prei, pastinaak, aardappel, tijm en laurier toe; laat ca. 20 minuten zachtjes trekken tot de groenten gaar zijn.
  4. Verwijder tijm en laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Roer de soja cuisine en citroensap door de soep en verwarm opnieuw.
  5. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnootjes. Serveer met tapioca-kaasbroodjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.