Soep
Pastinaaksoep met tapioca-kaasbroodjes
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
- • 200 ml soja cuisine
- • 50 g hazelnoten, grof gehakt
- • 2 pastinaken, geschild en in grove stukken
- • 1 aardappel, geschild en in grove stukken
- • 1 prei, kleingesneden
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 2 blaadjes laurier
- • 1 takje tijm
- • Handje peterselie
- • Flinke kneep citroensap
- • 1 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de hazelnoten met de knoflook, peterselie en olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Zet 5 minuten in de oven tot de hazelnoten goudbruin zijn en laat dan afkoelen. Zet opzij.
- Verwarm de bouillon en voeg de prei, pastinaak, aardappel, tijm en laurier toe; laat ca. 20 minuten zachtjes trekken tot de groenten gaar zijn.
- Verwijder tijm en laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Roer de soja cuisine en citroensap door de soep en verwarm opnieuw.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnootjes. Serveer met tapioca-kaasbroodjes.
Boodschappen lijst
- Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder
5,49 110 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!