Pastinaaksoep met bonbons van forel
Pastinaaksoep met bonbons van forel

Soep

Pastinaaksoep met bonbons van forel

  • Soep
  • 4 personen
  • 412 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SOEP:
sjalotjes 3 kleintjes, gesnipperd
pastinaak 3, in dunne plakjes
olijfolie scheutje
knoflook 1 teen, kleingesneden
zure appel ¼ , in dunne plakjes
venkelzaad ½ tl
gedroogde peterselie ½ tl
groentebouillon 1½ l
optioneel: slagroom scheutje
citroensap 1 el
gemalen rode chili vlokken naar smaak
peper en zout
gehakte peterselie 1 el garnering
FORELBONBONS :
olijfolie om in te vetten
filodeeg (diepvries) 5 grote vellen, ontdooid
gerookte forel 125 g, in stukjes
sandwichspread appel-mierikswortel (potje, Your Organic Nature)

BEreidings wijze

  1. SOEP: Fruit de sjalotjes en de pastinaak in een scheutje olijfolie in een soeppan.
  2. Voeg de knoflook, appel, venkelzaad en peterselie toe en bak kort mee. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  3. Roer desgewenst een scheutje slagroom door de soep en breng op smaak met citroensap, zout, peper en rode chilivlokken. Bestrooi voor het serveren met peterselie.
  4. FORELBONBONS: verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Vet een vel filodeeg ruim in met olijfolie. Snijd het deeg in reepjes van 1 tot 1,5 cm breed. Neem een mini cupcakebakblik en leg de reepjes deeg in de holtes kruislings over elkaar zodat er een stervorm ontstaat waarvan een klein stukje deeg boven de rand van de vorm uitkomt. Herhaal dit totdat alle reepjes op zijn. Leg in het midden van elke holte een stukje forel en een flinke theelepel appel-mierikswortelspread. Vouw de bonbons dicht door elk reepje filodeeg naar het midden over elkaar heen te vouwen. Herhaal tot al het filodeeg op is.
  6. Bak de bonbons 10 minuten in de oven, haal ze uit de vorm en leg ze omgekeerd op een bakplaat nogmaals 10 minuten in de oven zodat ze rondom lekker goudbruin en krokant worden.
  7. Serveer de soep met de forelbonbons en garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente