Pastinaakfrietjes met rode pesto-dip
Pastinaakfrietjes met rode pesto-dip

Hoofdgerecht

Pastinaakfrietjes met rode pesto-dip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g pastinaak, geschild en in frieten gesneden
2 rode uien, in stukken
1 teentje knoflook, kleingesneden
Scheutje saffloerolie
Snufje gedroogde tijm
Snufje gedroogde rozemarijn
PESTODIP:
1 rode paprika, in stukes
Handje verse tuinkruiden, bijv. bieslook en basilicum
Scheutje saffloerolie
Kneep limoensap
Kruidenzout naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. 
  2. Leg de pastinaakfrieten op een bakplaat en leg de stukjes ui en knoflook ernaast. Bestrooi met tijm en rozemarijn en besprenkel met saffloerolie. Rooster 5 minuten, keer om en bak nog eens ruim 5 minuten of tot de pastinaken goudbruin en gaar zijn.
  3. Schep de stukjes geroosterde ui en knoflook van de bakplaat in de blender. Doe de rest van de pesto-dipingrediënten erbij en pulseer tot een smeuïge dip. Serveer bij de pastinaakfrietjes.

Boodschappen lijst

Tips

Plantaardige friet maak de maaltijd meteen feestelijk! Lekker met pesto van paprika, basilicum, Herbamare, geroosterde ui, knoflook en limoensap.