Pastinaakcake met walnoten
Pastinaakcake met walnoten

Tussendoor

Pastinaakcake met walnoten

  • Tussendoor
  • 8 personen
  • 492 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g pastinaken, geschild en fijngeraspt
225 g zelfrijzend bakmeel
200 g kristalsuiker
150 g boter, gesmolten en weer op kamertemperatuur gekomen
150 g walnoten, grof gehakt
3 eieren
3 el honing
3 el amandel proteïnepoeder
1 tl vanille-extract
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen kaneel
Ook nodig: springvorm van ca. 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Klop de eieren met de kristalsuiker, vanille-extract, gember en kaneel luchtig. Voeg de honing en afgekoelde gesmolten boter toe en meng goed.
  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel en proteïnepoeder er langzaam door tot je een mooi beslag hebt. Meng tot slot de geraspte pastinaak en walnoten erdoor.
  4. Schep het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. Bak ca. 70 minuten tot de cake gaar en goudbruin is. Controleer na 60–65 minuten even met een satéprikker. Komt die er (bijna) schoon uit, dan is de cake gaar. Eventueel kun je de bovenkant losjes afdekken met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
  5. Laat volledig afkoelen en snijd in puntjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!