Tussendoor
Pastinaakcake met walnoten
- • Tussendoor
- • 8 personen
- • 492 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g pastinaken, geschild en fijngeraspt
- • 225 g zelfrijzend bakmeel
- • 200 g kristalsuiker
- • 150 g boter, gesmolten en weer op kamertemperatuur gekomen
- • 150 g walnoten, grof gehakt
- • 3 eieren
- • 3 el honing
- • 3 el amandel proteïnepoeder
- • 1 tl vanille-extract
- • 1 tl gemalen gember
- • 1 tl gemalen kaneel
- • Ook nodig: springvorm van ca. 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de eieren met de kristalsuiker, vanille-extract, gember en kaneel luchtig. Voeg de honing en afgekoelde gesmolten boter toe en meng goed.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel en proteïnepoeder er langzaam door tot je een mooi beslag hebt. Meng tot slot de geraspte pastinaak en walnoten erdoor.
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. Bak ca. 70 minuten tot de cake gaar en goudbruin is. Controleer na 60–65 minuten even met een satéprikker. Komt die er (bijna) schoon uit, dan is de cake gaar. Eventueel kun je de bovenkant losjes afdekken met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
- Laat volledig afkoelen en snijd in puntjes.
Boodschappen lijst
-  Kristalsuiker3,09 750 Gram removeadd product to cart
-  Vanille extract12,99 40 Ml removeadd product to cart
-  Ongezouten roomboter4,69 250 Gram removeadd product to cart
-  Walnoten2,89 125 Gram removeadd product to cart
-  Vloeibare bloemenhoning4,39 450 Gram removeadd product to cart
-  Gemalen Ceylon kaneel2,89 35 Gram removeadd product to cart
-  Amandel proteïnepoeder22,95 350 Gram removeadd product to cart
-  Gemalen gember2,89 30 Gram removeadd product to cart
-  Pastinaken1,99 500 Gram removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!










