Pastinaak soep met bonbons van forel
Pastinaak soep met bonbons van forel

Soep

Pastinaak soep met bonbons van forel

  • Soep
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

Voor de soep:
700 g pastinaak (3 stuks)
1,5 l groentebouillon
1 teentje knoflook
3 kleine sjalotjes
½ tl venkelzaad
½ tl gedroogde peterselie
¼ zure appel
1 el citroensap
gemalen rode chilivlokken
peper en zout
Voor de forel bonbons:
olijfolie om in te vetten
5 grote vellen deeg (ongeveer 120 g)
125 g gerookte forel
sandwichspread appel-mierikswortel
Overige benodigdheden:
staafmixer of keukenmachine
bonbonvorm of mini-cupcakevorm

BEreidings wijze

  1. Bereiding soep:
  2. Snipper de ui en de knoflook en snijd de appel en pastinaak in dunne plakjes.
  3. Fruit de ui en de pastinaak in een scheutje olijfolie in een soeppan.
  4. Voeg wanneer beetgaar het teentje knoflook, de appel en de theelepels kruiden toe en bak kort mee.
  5. Giet hier 1,5 liter groenten bouillon bij en laat 10 minuten zachtjes koken.
  6. Wanneer dit gaat is, blend je dit in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
  7. Roer desgewenst slagroom door de soep en breng op smaak et zout, peper en rode chilivlokken.
  8. Bereiding bonbons
  9. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem al het filodeeg uit de vriezer en laat de vellen onder een vochtige theedoek ontdooien. Het vocht uit de doek voorkomt uitdroging van het flinterdunne deeg. Probeer de vellen tussendoor zo veel mogelijk onder de theedoek te houden.
  10. Snijd de forel in stukjes die mooi in bonbon- of minicupcake vorm passen.
  11. Pak 1 vel filodeeg en vet deze in met olijfolie. hierdoor wordt het deeg mooi soepel en makkelijk te verwerken. Snijd het vel in reepjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm breed.
  12. Neem de bonbonvorm en leg deklapjes filodeeg kruislings over elkaar zodat er een ster vorm ontstaat. Zorg dat er telkens een klein stukje boven het randje van de vorm uitkomt.
  13. Herhaal dit totdat alle reepjes van je eerste filodeeg-vel op zijn en begin dan met het vullen van de bonbons.
  14. Leg in het midden van elk sterretje een stukje forel en vul dat vervolgens aan met een flinke theelepel appel-mierikswortel dip.
  15. Nu vouw je de bonbons dicht dor elkaar heen te vouwen. Plak de laagjes eventueel dicht door tussen elk velletje een beetje appel-mierikswortel dip te smeren.
  16. Doe de bonbons 10 minuten in de oven. Wanneer deze 10 minuten voorbij zijn haal je de bonbons uit hun vorm.
  17. Leg ze een voor een omgekeerd op een bakplaat en zet ze dan nog eens 10 minuten in de oven om rondom lekker krokant te worden.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 2 uur Bron: Anne Tauber